WhatsApp’a Sesli Arama Özelliği Geliyor

Etiketler :
whatsapp_sesli_arama


WhatsApp bildiğiniz üzere bu yıl içinde Facebook tarafından satın alınmıştı. Facebook bu satın alım sonrası WhatsApp’a sesli arama özelliği ekleyeceğini duyurmuş fakat daha sonra bu özellik ile ilgili herhangi bir bilgi yayınlamamıştı.
AndroidWorld sitesinin yaptığı habere göre ise WhatsApp’a gelecek olan sesli arama özelliğinin görüntüsü büyük bir ihtimal ile haberimizde kullandığımız görseldeki gibi olacak. AndroidWorld bu görüntüyü WhatsApp tarafından resmi sitede yayımlanan görsel ve metin kodlarını düzenleyerek elde etti.
Görseli incelediğimizde gelecek olan sesli arama özelliğinin oldukça sade bir tasarımda bize sunulacağını söyleyebiliriz. Gelen aramaların cevaplanması için kaydırma hareketi yapılacağı söylenmekte. Eğer aradığımız kişi bir başkası ile görüşme halindeyse o kişiye mesaj gönderilerek aramaya cevap vermesi bekleniyor.İstenildiği taktirde yapılan konuşmalar kayıt altına alınabiliyor. Ayrıca sesli arama özelliğinin bluetooth kulaklıklarını da destekleyeceği belirtiliyor.
2015 yılının başlarında kullanıcıları ile buluşması beklenen özelliğin GSM operatörleri açısından oldukça kötü bir durum olacağı aşikar gözüküyor.
Son olarak paylaştığımız bilgilerin resmi olmadığını ve özelliklerin değişikliğe uğrayabileceklerini belirtelim.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum: