Reklam İçerikli Mesajlar Nasıl Engellenir ?

Etiketler :
google-messenger



Merhaba sevgili Webkankam takipçileri. Bugün sizlerle Android cihazınıza gelen istenmeyen reklam mesajlarının nasıl engellenebileceği dosya konusunu çözüme kavuşturacağız.
İstenmeyen reklam denildiğinde aklınıza müşterisi olmadığınız bir bankadan gelen ” hemen TC kimlik numaranı yaz anında kredin cebinde ” veya x mağazamızda x ürünümüz indirimde gibi yüzlerce reklam mesajı gelebilir. Ayrıca bu reklam mesajlarının gönderildiği numara yerine firma ismi yazar. İşte ayrıntıda burada ortaya çıkıyor. Numarası belli olmayan firmalardan gelen mesajları da Google Messenger uygulaması sayesinde engelleyebileceksiniz.
Sistem şu şekilde işliyor ; örneğin siz herhangi bir yerden istemediğiniz mesaj aldınız. Bu istemediğiniz mesajı göndereni Google Messenger uygulaması ile engellediğinizde bu kişi size tekrar mesaj yollar ise mesaj Arşivlenen klasörüne gidiyor ve size herhangi bir bildirim gelmiyor. Eğer sonradan gelen reklama bakmak isterseniz bu klasöre girip mesajları görebiliyorsunuz.
İstenmeyen reklamları engellemek için yapmanız gereken ise çok basit. İlk önce uygulama telefonunuzda yüklü değil ise Google Play üzerinden Google Messenger uygulamasını indirin. Daha sonra reklam içerikli bir mesajı açıp sağ üst taraftaki menüden Kişiler ve Seçeneklere tıkladıktan sonra x hedefini engelleye tıklayın. İşte hepsi bu kadar. Artık engellediğiniz kişilerden reklam içerikli mesajlar almayacaksınız.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum: