Google’ın Sürücüsüz Araba Projesinde Sona Yaklaşıldı

Etiketler :
google_sürücüsüz_araba



Günümüzde aklınıza gelebilecek her alanda otomatikleşmeye doğru gidiliyor ve insana olan gereksinim minimum seviyeye indirgeniyor. Öyle ki internet bankacılığı ile bankaya gitmeden tüm işlerinizi halledebiliyorsunuz bu sayede banka çalışanına ihtiyacınız kalmıyor. E-devlet üzerinden ikametgah belgesi alıyorsunuz muhtara ihtiyacınız kalmıyor. Pizza siparişi veriyorsunuz dronlar kapınıza kadar pizzanızı getiyor. Bu saydıklarımız sadece günlük hayattan bazı kesitler birde bunun sanayisini, havacılık ve uzay sektörünü aklınıza gelebilecek her sektörü incelediğinizde insana olan gereksinimin yıllar boyunca nasıl azaldığını göreceksiniz.
Teknoloji devi Google’da tüm bunların farkında olacak ki 2010 yılında sürücüsüz araba projesini başlatmıştı. O projenin artık sonlarına yaklaşıldı ve yollarda test aşamasına gelindi.
Google Plus üzerinden yapılan resmi paylaşımda, sürücüsüz arabanın testleri kapalı alanda 1-2 hafta daha devam edecek ardından Kuzey Kaliforniya yollarında halka açık trafikte testlerini sürdürecek.
Yapılan açıklamaya göre güvenlik amaçlı olarak arabada bir sürücü olacak. Araba kendi kendine yolda gidiyorken eğer beklenmedik bir aksaklık olursa sürücü manuel olarak anında müdahalede bulunabilecek.
Gördüğünüz gibi artık şoföre de gerek kalmayacak, gideceğiniz yeri arabaya söyleyip arkanıza yaslandıktan sonra yolculuğun keyfini çıkaracaksınız. Fakat tüm bunlar ülkemizde kaç yıl içerisinde gerçekleşir orasını varın siz tahmin edin.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum: