Bilgisayar Kapatma Nasıl Zamanlanır?

Etiketler :
Otomatik Bilgisayar Kapatıcı



Windows bilgisayarınızı belirlediğiniz saatte kapatmak için ekstra bir yazılım kurmanız gerekmektedir. Windows’un kendine özgün bir kapatma özelliği yoktur. Bu otomatik bilgisayar programı hakkında daha fazla detay için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Otomatik bilgisayar kapatma programı olarak internette bulduğunuz tüm programları unutturarak oldukça hızlı bir şekilde çalışan Bilgisayar Kapatıcı programını bilgisayarınıza yükledikten sonra ufak bir kurulumunu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kurulumun ardından programı açtığınızda açılan menü üzerinden “Kapatılacak Saat” veya “Sizin belirlediğiniz saat” butonlarını kullanarak bilgisayarın tam olarak hangi saat, dakika ve saniyede kapatılacağını ayarlayabileceksiniz. Bunların yanı sıra “Süre belirleyerek” butonunu aktif hale getirirseniz geri sayım olarak saat, dakika ve saniyeyi yazdıktan sonra geri sayımın ardından bilgisayarınızın kapandığını göreceksiniz. Alt kısımda yer alan “Kalan Zaman” bölümünde ise belirlediğiniz süreye yönelik olarak kalan zaman oluşacak ve “Sesli uyarı ver” butonunu işaretlerseniz program sizlere sesli olarak uyarı verecektir. En alt kısımda yer alan 4 buton bulunmaktadır. Bu butonlar: “İptal” , “Başlat” , “Uzaktaki Bilgisayarı Kapat” , “Bilgisayarımı Şimdi Kapat” olarak bulunmaktadır. Butonlara ayarlamanızı yaptıktan sonra başlat ‘a tıklayarak işlemlerinizi devam ettirebilirsiniz.
Evimizde yer alan bilgisayarlarımızda oldukça kullanışlı olan Bilgisayar Kapatıcı programı çocuklarımızın veya misafir çocukları tarafından ne kadar saat oynayacağını belirledikten sonra siz keyifli bir şekilde zaman geçirirken ve bilgisayarın ne zaman kapatılacağını tam olarak öğrendikten sonra gündelik işlerinize devam edebileceksiniz. Çünkü aklınız bilgisayarda kalmamakla beraber güvende olduklarını da hissedecek bu program ile çeşitli işlerinizi günlük olarak daha kolay bir hale getirebileceksiniz. Bilgisayar kapatma programı sizlere oldukça fazla yarar sağlayacaktır.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum: