Oyun Tableti Wikipad Türkiye’de

Etiketler :
Wikipad


The Game etkinliğinde lansmanı gerçekleştirilen oyun tableti Wikipad, duyurulmasının üzerinden uzun süre geçtikten sonra sonunda ülkemizde de satışa sunulmaya hazırlanıyor.
Tasarım olarak bir başka oyun tableti Razer Edge’ ye benzetilen Wikipad, hem tablet hem de oyun konsolu olarak ayrı ayrı kullanılabilirken, oldukça fonksiyenel bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkıyor. Duyurusu yapıldıktan sonra ülkemize hemen giriş yapmayan Wikipad’ in alınabilirliği konusunda Nvidia Sheild’ den geri kalacağı düşünülüyor.
Hemen oyun tableti Wikipad’ in özelliklerini size aktaralım.
İlk olarak cihazın ekranı 7 inç boyutunda ve 1280 x 800 piksel çözünürlüğüne sahip. Bir oyun tabletine göre bu çözünürlük düşük kalmış diyebiliriz. İşlemci tarafında 4 çekirdekli Nvidia Tegra 3 kullanan Wikipad, grafik işlemci olarak ise 12 çekirdekli Nvidia grafik işlemcisi kullanıyor. Depolama alanında kullanılan 1GB RAM ve 16GB dahili hafızanın yanında 32GB‘ a kadar SD kart desteği sunuluyor. 1GB yerine 2GB RAM tercihi yapılsaydı daha iyi sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Batarya olarak ise 4100mAh gücünde lityum polimer batarya kullanan Wikipad, işletim sistemi olarak Android 4.2.2 Jelly Bean kullanıyor.
Son olarak 699 TL fiyat etiketi ile piyasa sürülecek olan Wikipad, kontrolcüsü ile birlikte 666 gram kontrolcüsüz ise 332 gram ağırlığa sahip.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum: