Kodak Akıllı Telefon Pazarına Giriyor

Etiketler :
Kodak


Fotoğrafçılık dünyasında en köklü markalarının başında gelen Kodak ismini duymayanınız yoktur sanırım. Haberleri yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere yılların markası Kodak geçtiğimiz senelerde iflas bayrağını çekmişti. Daha sonra toparlanma sürecine giren Kodak, kendi marka adını lisanslama yoluna giderek diğer markalara Kodak adını kullanma yetkisini vermişti.
Bu yolla tekrar yükselişe geçen Kodak, başka firmaların ürettiği cihazlara adını vererek ve karşılığında lisans ücretini alıyordu. Bu yol haritası ile devam eden Kodak, şimdi ise akıllı telefon pazarına girmeye hazırlanıyor.
Mobil sektörde üretim yapan Bullitt Group ile anlaşma sağlayan Kodak, ilk akıllı telefonu piyasaya sürmek için çalışmalara başlamış durumda. Kodak ismini kullanacak olan akıllı telefonun çok yüksek bir ihtimalle Android 5.0 ile gelmesi bekleniyor. Akıllı telefonun odağının kamera olması nedeniyle üst seviye özelliklerde bir kamera ile piyasada kullanıcıların dikkatini çekmeyi amaç ediniyor.
Cihazda ayrıca Kodak’ın kendi yazılımları olan fotoğraf yazdırma, paylaşma gibi uygulamalarda yer alacak. CES 2015 fuarında kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Kodak’ın yeni akıllı telefonu, bakalım kamera odaklı akıllı telefon tercih edenler tarafından nasıl bir yorum alacak.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum: