Twitter'dan Banlanmak !

Etiketler :
Twitter, en yaygın yeni medya araçlarından bir tanesi. Her sosyal paylaşım programında olduğu gibi Twitter'ın da bazen kullanıcıyı tabiri caizse "çıldırtan" yönleri olabiliyor. Bunların başında, hesabın kapatılması (banlanmak) geliyor.

Ne olduğunu anlamadan bir gün hesabınıza giriş yaptığınızda; "Twitter hesabınız devre dışı bırakıldı." yazısını görmek, şaşkınlık psikolojisi ile başlayıp öfkelenme psikolojisine dönüşen kilit bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Twitter'ın, kullanıcının hesabını banlaması için çeşitli nedenleri olabiliyor. Nedenler genel olarak; agresif takip etme konusundan kaynaklanıyor. Agresif takip etmeyi, kısa sürede çok fazla kişiyi "follow" etmek anlamına geliyor. Ancak, agresif takip etme gibi bir durum olmasa bile, azılımsal hatalardan kaynaklı olarak hesabınız kapatılabiliyor.

Kullanıcı Twitter'da çok yeni ise, bu durum çok önemsenecek düzeyde değil. Ancak, follower sayısı fazla olan veya Twitter tabanlı etkin bir iletişim ağı olan kullanıcılar için, eski hesabı bir şekilde geriye getirmek, yeni bir hesap açmak yerine, daha etkin ve mutlu edici bir çözüm niteliğini taşıyor.

Twitter'ın, https://support.twitter.com/articles...itter-kurallar linkinde belirttiği kurallara aykırı hareket etmediğiniz halde hesabınız devre dışı bırakıldı ise;http://support.twitter.com/forms linkinden "hesabım devre dışı bırakıldı" bölümüne tıklayarak, bu durumu kısaca açıklayarak Twitter'a iletebilirsiniz. 1-2 gün içinde dönüş olmadığı takdirde, tekrar aynı formu doldurup göndermeniz daha etkili olacaktır.

Sonuç ne olur bilemem, ama denemekte fayda var. Neticede "bir kapının açık olup olmadığını öğrenmek için, yerinizden kalkıp kapıyı itmeniz gerekiyor."

 

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

0 yorum: