Facebook Sahte ‘like’lara Savaş Açtı !

Etiketler :
Dün Facebook sayfalarını açan, takipçi sayısına önem veren birçok şirket sayfası yöneticisi ve ünlü, oldukça kötü bir sürprizle karşılaştı. Takipçi sayılarında bir anda dikkat çekici oranda bir azalma meydana gelmişti.

Bu azalmanın nedeni, bir süredir söz edilmekte olan sahte hesapların temizlenmesi operasyonundan başka bir şey değil. Facebook, sahte hesaplar yoluyla like sayısı artan hesaplara karşı önlem olarak, otomatik bir temizleyici programlayacağını daha önce duyurmuştu. Böylece Facebook spam hesaplardan olabildiğince arındırılmış olacaktı. Nitekim beklenen operasyon önceki gece gerçekleşti ve dün spam takipçiye sahip birçok hesap gözle görülür oranda takipçi düşüşüyle karşılaştı. 
Like sayılarındaki düşüşe bakıldığında, önde gelen oyun uygulamalarının başı çektiği görülüyor. Texas HoldEm Poker, takipçileri CityVille ve FarmVille'e açık ara fark atarak takipçi kaybında 112.764'lük rakamla dünkü temizlik operasyonunun 'lideri' oldu.



Ünlülerin Facebook hesaplarına bakıldığında ise, oldukça yakın like kayıplarıyla Shakira, Lady Gaga ve Justin Bieber ilk üç sırayı alıyor.


 

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

2 yorum:

  1. Aslında bazı kişiler için üzücü olabilir ama doğru karar almışlar makale için teşekkürler.

    YanıtlaSil